Dataopsamling

I dag påvirker den globale opvarmning og drivhuseffekten hele vores liv og økonomi. Olieforsyningen kan være tæt på udtømning og det lagt sammen med den geopolitiske situation, resulterer i høje oliepriser. Derudover har energi fra atomkraftværker igen vist sine svage punkter efter det japanske jordskælv for nogle år siden, hvilket indikerer, at denne energikilde muligvis ikke er svaret på vores problemer. Jorden har brug for alternative energikilder, og meget snart. Men hvad der er mere presserende og nødvendigt for en grøn omstilling, er rationel og bevidst brug af de energikilder vi allerede har.

Carlo Gavazzi er en af de første multinationale virksomheder, der forstår denne situation og forudser dens konsekvenser. Vi leverer en omfattende række instrumenter til at måle, analysere, forstå og forudsige vores kunders energiforbrug, hvilket giver besparelser i form af penge men også energiressourcer. I dag er det hverken tilladt eller acceptabelt at betale for den energi, der måles med ikke-certificerede målere, eller at levere energi betalt med en fast sats, eller at være uvidende om sit eget forbrug eller ignorere de forskellige forbrugende enheder i hvert produktionstrin eller hver afdeling i en virksomhed.

Hvordan gennemfører man en vellykket energioptimering?

Hent vores whitepaper her, hvor vi giver vores bud på ovenstående.

Carlo Gavazzi leverer løsninger til enhver energistyringsudfordring, understøttet af mere end ti års erfaring med at levere applikationer, der bruges over hele verden. Vi fokuserer konstant på at søge efter mere innovative produkter, der tilfredsstiller vores kunder.

Dataopsamling Selector

Find det rigtige produkt i vores brede program. 

I selector værktøjet kan du filtrere vores produkter ud fra dine behov og få adgang til datablade, tegninger, kataloger, tutorials og meget andet.

Dataaggregeringsløsninger

Carlo Gavazzis udvalg af løsninger til energieffektivitet inkluderer alle de nødvendige hardware- og softwarekomponenter til opsætning og drift af et system til styring og overvågning af energiforbrug. Data fra målere og sensorer, digitale og analoge indgange, der transporteres gennem forskellige fieldbusses, indsamles, lagres og vises lokalt. Dette kan overføres eksternt, så information fra både enkelt- og multi-site-applikationer kan administreres og aggregeres.

Energimåling i fieldbussystemet

At anvende energien på den mest effektive måde er en af de vigtigste faktorer i udviklingen af et vellykket energibesparelsesprogram. Til tider forbliver lampe- og varmesystemer tændt selv når et rum eller en bygning står tomt. I dag er det i nybyggeri absolut nødvendigt at have et bygningsstyringssystem (BMS), der giver lejere/arbejdere mere komfort, men som også bruger energi på en klog og spildfri måde. Denne effektivitet kan testes og reguleres regelmæssigt ved hjælp af energimålere, muligvis forbundet til BMS som et unikt system.

Carlo Gavazzis løsning er Dupline,  en field- og installationsbus, der tilbyder unikke løsninger til en bred vifte af applikationer inden for bygningsautomation, vanddistribution, energistyring, jernbanesystemer og mange andre områder. Systemet er i stand til at transmittere flere digitale og analoge signaler over flere kilometer via et almindeligt 2-leder kabel.

En række energimålere og effektanalysatorer er i stand til at kommunikere direkte via Dupline-bussen ved blot at forbinde bus kablet (parsnoet) og få al den krævede information. Kombinationen af energimålere og Dupline er også en ideel løsning i meget støjende industrianlæg på grund af Dupline-bussens robusthed sammenlignet med de traditionelle serielle kommunikationsbusser.

Hovedfordele:

  • Gratis topologi til en hurtig, fleksibel og nem trinvis installation; systemet kan derfor også senere hen, let tilpasses nye eller uventede krav.
  • Brugervenlig: let at kode adresser og funktion, let tilgængelige data fra en PC/PLC.
  • Høj elektrisk støjimmunitet ingen afskærmede kabler er nødvendige, derfor kan eksisterende kabel/ledning/rør bruges.
  • Datakommunikation op til 10 km; der er ikke brug for signalforstærkere.
  • Omkostningseffektiv løsning sammenlignet med almindelige systemer.

Langtrækkende trådløs kommunikation

At vælge den rigtige trådløse teknologi afhænger af applikationen!

At indsamle data på en sikker, automatisk og økonomisk måde er altid svært. Der er en række forskellige applikationer, som kan ændre sig i henhold til størrelsen på målernetværket og det område, der skal dækkes. Der er desuden mange tilgængelige trådløse kommunikationsteknologier med nogle fordele, såsom minimering af lednings- og installationsomkostninger. Men der hører også nogle begrænsninger med, såsom forhindringer og interferenser. Også cybersikkerhed kan være et problem (hvis kryptering ikke udføres korrekt).

Imidlertid er de mest populære trådløse teknologier begrænset med hensyn til signalområde eller lider af omkostningsulemper, da de kræver en mobiltelefonkontrakt for hvert målepunkt. Desuden er situationen i byområder særlig kompliceret på grund af begrænsningerne i reglen om båndbesættelse og interferens med andre enheder.

I alle disse tilfælde er løsningen LoRaWAN®, den langtrækkende trådløse kommunikationsteknologi.

Langtrækkende kommunikation eller LoRaWAN®-integration

Brug af et eksisterende standard LoRaWAN®-netværk til at sende måledata til et eksternt system eller oprettelse fra bunden af et trådløst langtrækkende netværk i det licensfrie bånd er begge scenarier tilgængelige for systemintegratorer.

I det tidligere tilfælde konverterer UWP A målere til LoRaWAN®-aktiverede IIoT-enheder. I sidstnævnte er UWP A + UWP M + UWP 3.0 de 3 niveauer af et komplet energiovervågningssystem, der er i stand til at dække trådløst både tætte by-/indendørsområder og landdistrikter (op til 10 km rækkevidde i det fri, 1 km i typiske applikationer).

Nem idriftsættelse og diagnostik

Standardiseret opsætning til tilslutning af en hvilken som helst LoRaWAN®-gateway eller plug and play-værktøjer til opbygning og vedligeholdelse af et system baseret på Carlo Gavazzi's UWP 3.0-platform er nøglefaktorerne for at sikre brugerne et opstartsvenligt system. Plug and play-implementering af enten små eller store netværk er mulig for både private og offentlige netværk.

Lave driftsudgifter

Trådløs løsning (EU 868MHz ISM-bånd) uden SIM-kort eller årlige gebyrer og et langt kommunikationsområde giver brugerne mulighed for selv at implementere et trådløst overvågningsnetværk fra bunden.

Sikkerhed

UWP A og UWP M integrerer ende-til-ende AES128-kryptering for at give den nødvendige datasikkerhed.

Pålidelig kommunikation

Lang kommunikationsafstand, immunitet mod interferenser og integreret sikkerhed tillader ingeniører og installatører at opbygge pålidelige trådløse overvågningsnetværk.

Private og offentlige netværksløsninger

LoRaWAN®, lang rækkevidde, hurtig konfiguration, nem idriftsættelse, sikker, konkurrencedygtig, og pålidelig kommunikationsløsning.

Overvågning af energieffektivitet og omkostningsallokering, undermåling i store bygninger, industri, energibedrifter og byer er de bedste eksempler på trådløse Carlo Gavazzi-løsninger med lang rækkevidde. Takket være LoRaWAN® lange kommunikationsområde, sikkerhed og robusthed kan trådløse netværk let opsættes uden de store omkostninger forbundet med brugen af SIM-kort eller repeatere.

Hver gang brugeren beskæftiger sig med et projekt, der er fokuseret på bimåling, omkostningsallokering eller overvågningsområdet for energieffektivitet, er behovet for at minimere TCO (samlede ejeromkostninger) altid en overvejelse. Den lange rækkevidde og trådløse løsning fra Carlo Gavazzi forenkler dette scenarie.

Video

Løsning til persontælling

Controller

UWPA - Trådløs Gateway

Brochurer

Energistyring

Fieldbuses

Konventionel energi

Effektiv Energiovervågning

Vil du vide mere?

Navn*
Email*
Besked
0 of 350