Material Handling og Pakkemaskiner

Designet til at møde markedskrav

De voksende markeder inden for forbrugsvarer og emballerede lægemidler driver udviklingen af emballageudstyr. Påfyldnings- og forseglingsmaskiner, også mærkning og kodning, er vigtigt for produktsikkerheden i hele forsyningskæden. For at kunne imødekomme disse behov har industrien gradvist måtte indføre mere automatisering og mere sofistikerede elektroniske kontroller. I dagens produktionslinjer for emballage er de forskellige faser afsluttet i minutter snarere end i timer sammenlignet med før i tiden. I alle typer emballeringsmaskiner - i alle sektorer af industrien - skal hver komponent opfylde de strenge krav til den enkelte applikation. Dette er for at garantere produktionens kontinuitet og det pakkede produkts overensstemmelse med kvalitetsstandarder.

I mange år har Carlo Gavazzi fotoelektriske, induktive og kapacitive sensorer vist sig at være den bedste løsning i applikationer til påfyldning og kontrol. I krympepakningsapplikationer er omhyggelig kontrol af opvarmning afgørende for gode resultater. Solid state-relæer bruges til at tænde og slukke for varmemaskiner for konstant at opretholde den korrekte temperatur. Emballageindustrien har også brug for sikkerhedsanordninger for at garantere sikkerheden for de operatører, der er involveret i arbejdsområdet, hvilket garanterer en sikker betjening af maskinerne.

Carlo Gavazzi's omfattende sikkerhedssortiment inkluderer produkter, der registrerer indtrængen i de ikke-sikre zoner og lukker maskinerne kontrolleret via standard- og/eller konfigurerbare sikkerhedsmoduler. Carlo Gavazzi-produkter tilbyder alle nem installation, høj præcision og langsigtet pålidelighed.

Fyldning

Carlo Gavazzi tilbyder et komplet sortiment af automatiseringskomponenter til emballageindustrien. UA-ultralydssensorer bruges i en tappelinje til at verificere, at det rette niveau af et produkt er i beholderen, før det forsegles og sendes videre. Ultralydssensorer bruges også til at måle niveauet af ingredienser - enten flydende eller faste - i en beholder. Det kontinuerlige analoge udgangssignal giver mulighed for bedre kontrol af processen. Niveauerne af fast materiale, såsom malet kaffe, kaffebønner eller mel, detekteres nøjagtigt ved hjælp af fotoelektriske sensorer.

PA18/PH18 sensorer leveres med et monteringsbeslag, der muliggør hurtig montering og pladsbesparelse. Axiale, radiale og firkantede versioner er også tilgængelige. En vigtig fordel er, at transportbåndet kan rengøres meget lettere.

For nøjagtig kontrol af påfyldningsprocessen giver PD30-sensorer et udgangssignal, når produktet er på det passende fyldningsniveau. PD30E og LD30E rustfrit stål sensorer er designet til våde såvel som tørre arbejdsområder. Huset i rustfrit stål og high-end plastmaterialer garanterer maksimal modstandsdygtighed mod IP69K- og Ecolab-rengøringsprocesser. IO-Link-sensorerne muliggør let udveksling af procesdata, fjernkonfigurationer og håndtering af events med enkel og billig 4-leder eller 3-leder ledning uden behov for at ændre den eksisterende arkitektur. IO-Link ICB-serien [HL3] , der er tilgængelig fra M12 til M30, kan konfigureres fuldstændigt til at muliggøre nye funktioner såsom sortering og hastighedsstyring.

Inspektion

Carlo Gavazzi-produkter har mange anvendelser inden for feltet for inspektionsdetektering. Til aftapning af linjer, der har mørkere eller mindre gennemsigtige flasker, kan PA18 gennem strålesensorer bruges til at detektere tilstedeværelsen af flaskerne. Denne familie af produkter er fra 40% til 60% mindre end eksisterende huse.

PD30-sensorer i rustfrit stål (baggrundsdæmpning) registrerer alle farver på genstande i samme afstand fra sensoren, og deres holdbare design modstår daglige rengøringsprocesser. PD30CNG's specialiserede optik - kombineret med en reflektor - er perfekt til at detektere klare flasker på en transportør. I nogle konfektureapplikationer er det nødvendigt at opdage, om en kagedekoration er til stede eller korrekt placeret. PD30 diffus sensor genkender dekorationen oven på kagen.

Den fiberoptiske forstærker FA1 og serien af fiberoptiske kabler FUR & FUT giver endnu mere fleksibilitet til registrering. For at verificere, at der er et skruelåg eller en kapsel på flasken, er en FA1 fiberoptisk forstærker med et fiberoptisk kabel og et objektiv placeret over flaskerne og programmeret til at detektere refleksionen fra flaskehætten. Takket være IO-Link kapacitive sensorer og deres avancerede indstillinger er det muligt at registrere tilstedeværelsen og indholdet af pakker. Med to konfigurerbare switch-signalkanaler fungerer hver IO-Link kapacitiv sensor som to forskellige sensorer på samme tid.

Når de er tilsluttet Y-serien IO-Link Masters vil alle proces-, events- og servicedata være tilgængelige for det øverste niveau kontrolsystem via EtherNet / IPTM, PROFINET IO og MODBUS TCP, hvilket øger synligheden af processerne og giver kontinuerlig feedback om maskinstatus. Den integrerede OPC UA-server giver samtidig adgang til dataene fra de smarte enheder, der er knyttet fra skybaserede applikationer via OPC UA-klienter i retning af IIoT- og Internet 4.0-kravene.

Den integrerede flersprogede webserver og IODD-tolk giver let adgang til detaljeret diagnosticering og konfiguration af modulet og IO-Link-enheder fra en webbrowser, endda eksternt.

Indpakning og forsegling

Flasker er ofte samlet flere sammen for herefter at blive krympepakket. Carlo Gavazzi's solid state-relæer muliggør hurtig omskiftning af varmeapparater, der giver nøjagtig kontrol af procestemperaturen og opretholder en jævn krympning af plastfolien. RG-serien tilbyder en lang række løsninger, der starter fra solid state-skift af varmeapparater til mere intelligente løsninger, der integrerer overvågningsfunktioner, der straks registrerer belastningsfejl (RGC1S). Dette sikrer, at den forventede kvalitet af slutproduktet og processen opretholdes.

NRG-serien tilføjer en kommunikativ interface, hvor man kan få adgang til måling og diagnostiske data i realtid. Maskiners downtime kan reduceres eller elimineres ved at bruge disse tilgængelige data til at forudsige fejl.

For at kontrollere, at krympeforbindelsen er tilføjet, er en PD30CNG objektsensor placeret for at fokusere på niveauet for flaskehalsen. Hvis krympeforpakningen er til stede, vil den klare genstandssensor have et kontinuerligt output, når pakken passerer forbi.

Diffuse reflekterende fotoelektriske sensorer med lange detektionsafstande (PD112) registrerer varer på en palle for at sikre, at indpakningen stoppes i den krævede højde.

I varmesmeltesystemer har ECH-sensorer ved høj temperatur bevist deres evne og pålidelighed. Andre applikationer inkluderer automatiske kontinuerlige varmeformningsprocesser, påfyldning og forsegling. RG-serien tilbyder en bred vifte af løsninger, der starter fra solid state-skift af varmelegemer til mere sofistikerede løsninger, der bortset fra skiftefunktionen integrerer overvågningsfunktioner, der er i stand til at registrere belastning og systemfejl for at garantere en pålidelig termisk proces.

Mærkning

Når en container er fyldt, er det næste trin at give den en relevante etiket. En fiberoptisk forstærker FA1 bruges til at detektere tilstedeværelsen af et mærke på en flaskehalsetiket, hvilket bekræfter, at flasken er i den rigtige position for, at hovedmærket skal påføres.

Disse sensorer registrerer også tilstedeværelsen af sikkerhedsbånd, der kræves på mange flasker og beholdere. De genkender forskellen mellem sikkerhedsbåndet og flaskehætten. FA1 er kompakt og meget intuitiv for nem og hurtig opsætning. Den er udstyret med to 4-cifrede LED-skærme til klar og kortfattet aflæsning. 

Et justerbart signal niveau, valgbar responstid og forskellige timerfunktioner giver fuld fleksibilitet. Sammen med det robuste og komplette udvalg af fiberoptiske kabler FUR & FUT kan denne forstærker bruges i mange applikationer. Påvisning af etiketter, mærker og dobbeltark samt huller og kanter er typiske anvendelser for PF80 gaffelsensoren. Præcis kontrol af alle etiketter er en vigtig del af emballageprocessen. Etiketters overflader er ofte reflekterende, og de fotoelektriske nærhedssensorer giver den nødvendige følsomhed for maksimal pålidelighed.

Maskinsikkerhed

Carlo Gavazzi's sikkerhedsmoduler bruges til at forhindre adgang til farlige områder indtil maskinerne er stoppet helt. For eksempel tilbyder det konfigurerbare sikkerhedsmodul op til 128 indgange og 16 par programmerbare solid state-udgange i et kompakt modulsystem, der styrer og overvåger sikkerhedssensorer og kommandoer såsom sikkerhedslysgardiner, fotoceller, nødstop, tohåndsstyring, mekaniske afbrydere, laserscannere og sikkerhedsmåtter på samme tid.

Beskyttelse af operatørerne mod farlige bevægelige dele på maskinen sikres ved hjælp af vores SM- eller CM-sikkerhedsmodul, der er i stand til at overvåge flere maskiners sikkerhedsfunktioner. Med konfigurationen af den rigtige forsinkelsestid ved hjælp af sekskontakten og i kombination med vores elektromagnetiske sikkerhedsspærre ESI kan vi garantere operatørens sikkerhed, da maskinen kun er i drift i kort tid efter stopsignalet på grund af mekanisk inerti af de bevægelige dele. Rundt om emballeringsmaskinen anvendes fotoelektriske sensorer (PD30, PA18 og PH18) i vid udstrækning til at detektere placeringen af de emner, der skal pakkes, og/eller til at detektere kartonæskers position.

Når produkter pakkes ind i en kartonæske, stables æskerne udfoldet på den ene side af maskinen. Der anvendes to fotoelektriske sensorer: den ene til at opdage, at der er nok udfoldede kartonbokse i rørledningen, den anden til at registrere, når en udfoldet kartonæske er klar til at blive ført ind i emballeringsmaskinen. Hvis denne kasse ikke er til stede, skubbes stakken med udfoldede kartonkasser fremad, indtil sensoren registrerer den første kasse.

Sikkerhedsudstyr og energieffektivitet

Vores sikkerhedsmagnetiske sensorer (SMS, CLS) er specielt designet til sikkerhedsporte, der giver adgang til maskiner med farlige bevægelser. Carlo Gavazzi tilbyder en lang række produkter til forbedring af energieffektivitet og for at sikre overvågning af alle leddene i en proces.

Energistyringskomponenter giver vigtig information for operatører til at identificere forbrugstendenser og træffe passende foranstaltninger. WM20-effektanalysatoren, EM210-energianalysatoren eller ET340-energitransduceren kan overvåge alle de vigtigste parametre for en elektrisk ledning eller belastning.

DPA01-overvågningsrelæer overvåger fasesekvens og fasetab af motorer: DPB01 overvåger også lysnettets over og under spændinger. Overbelastning kan forhindres med DIA- og DIB-strømrelæer, mens DTA04-relæer stopper motorer i tilfælde af overophedning. Carlo Gavazzi-timere fås i fire forskellige huse (standard DIN-skinne, Plug-in, 48x48 og MiniD) - giver korrekte og pålidelige løsninger til enhver anvendelse.

SPUC- og SPUBC-nødstrøms modulerne garanterer strømforsyning og elektrisk kontinuitet i tilfælde af strømsvigt.

Brochurer

Packaging Machinery

UA18/UA30 Sensorer

PA18/PH18 Sensorer

PD30 Serien Sensorer

LD30 Sensorer

IO-Link Sensorer

FA/FU Serien Sensorer

IO-Link Kapacitive Sensorer

Y-Serien Sensorer

RG Serien Switches

Sikkerhedsmoduler

Sikkerhedssensorer

Overvågningsrelæer

Automation Overvågningsrelæer

Energistyring

NRG Solid State Relæer

Switching Strømforsyninger

Vil du vide mere?

Navn*
Email*
Besked
0 of 350