Ultralydssensorer

Denne ultralydssensorserie af UA18- og UA30-sensorer giver overlegne sensorløsninger med et godt pris-ydelses-forhold til en række forskellige industriapplikationer. UA-sensorer er fremragende til kontaktløs position og afstandsmåling, og de er i stand til at registrere ethvert mål uanset dets farve, gennemsigtighed eller overflade. Grundet deres modstandsdygtighed over for høje og lave temperaturer og immunitet mod støv, damp og røg er disse UA-sensorer særligt velegnede til barske og krævende miljøer.

UA18 og UA30 kommer i en dobbeltdigital output version og en kombineret version med en digital og en analog output. Sensorområdet suppleres også med en kort kropsversion af UA18 med enten en analog eller en digital udgang. Registreringsafstande går fra 40 til 6000 mm, og både kabel- og stikversioner er tilgængelige.

På grund af forbedret teknologi, en udvidet sensorafstand og en reduceret længde på huset er disse sensorer eksempel på den nyeste udvikling. De har høj nøjagtighed, alsidighed og modstandsdygtighed!

Sådan vælger du den ideelle sensor

Få vores whitepaper, som beskriver de overvejelser, vi mener du bør gøre dig, for at vælge den rette sensor til din applikation.

Ultralydssensor Selector

Find den rigtige sensor i vores brede program. 

I selector værktøjet kan du filtrere vores produkter ud fra dine behov og få adgang til datablade, tegninger, kataloger, tutorials og meget andet.

Sensor-løsninger til industriapplikationer

Kort blindzone
De nye UA-sensorer tilbyder en reduceret blindzone, som forbedrer monteringsfleksibiliteten og minimerer den plads der ellers er nødvendig for pålidelig detektion.

Nem oplæring
Sensing-tilstande indstilles let ved to enkle klik på lærerknappen eller ved hjælp af learn-by-wire-funktionen.

Lang sanseafstand
UA-sensorfamilien inkluderer en bred vifte af modeller, der dækker driftsområder på op til 6000 mm.

Huset
Sensorerne kommer i en standard huslængde eller en kortslutningsversion i både termoplast og rustfrit stål af høj kvalitet.

Krævende miljøer
Det robuste og solidstøbte hus er specielt designet og velegnet til industrier, hvor miljømæssige forhold som belysning, støv, dampe og røg udfordrer sensorens ydelse.

Godkendelser
CE (EN60947-5-2) cULus (UL508)

Applikationer

Detektering af træer i mobile sprøjtesystemer

Takket være sin seks meter lange føleafstand er vores ultralydssensor UA30CAD60 ideel til sporing af træer i landbrugssprøjteudstyr, der anvendes i f.eks. frugtplantager. En sensor er monteret foran hver sprøjte, og dens information bruges til at sikre, at kun træerne sprøjtes. Som et resultat reduceres mængderne af pesticider til gavn for omkostninger såvel som for miljøet.


Niveaudetektering i store lagersiloer

I dyrefoderindustrien deler foderproducenter og dyreproducenter en fælles interesse i løsninger, der optimerer håndtering af dyrefoder til de lavest mulige omkostninger. Vores ultralydssensor UA30CAD60 med en sensationsafstand på seks meter er fremragende til måling af niveauer i store fodersiloer. At kende foderniveauet i siloen og det krævede output af dyrefoder i en bestemt periode er et stærkt redskab at have. Således vil foderstofleverandøren kende den nøjagtige mængde, der er nødvendig for hver påfyldning, overbelægning undgås, og hver foderdel vil være friskere.

Afstandsmåling i gademaskiner

Da det er meget modstandsdygtigt over for saltvand og mekanisk belastning, er vores ultralydssensor med et rustfrit stålhus et fremragende valg til afstandsmåling i gademaskiner. Denne sensor registrerer afstanden til fortovet, mens den ignorerer dens farve eller form. Ved at kende den nøjagtige afstand optimeres børsternes ydeevne.

Påvisning af mennesker foran pengeautomater

Vores UA18CSD/ESD-sensorer med short-body kan registrere op til 800 mm, og de påvirkes ikke af farven på f.eks. Tøj eller køretøjer. Derfor er disse sensorer særdeles velegnede til registrering af kunder foran en pengeautomat eller en gennemkørselsautomat. Desuden er sensorerne meget modstandsdygtige over for ugunstige forhold, og de tilbyder en pålidelig detektion, der letter kommunikationen mellem kunde og maskine.

Måling af blækniveau i offsettryk

I moderne offsetprintere overvåges blækniveauet automatisk og justeres til det specifikke udskriftsjob. Blækbrønden styrer mængden af blæk, der kommer ind i blæksystemet. Vores UA18CSD / ESD-sensorer med kort krop kan registrere fra 40 til 300 mm, og de giver en nøjagtig detektion af blækniveauet i farvebeholderen. Blækfordelingsrullerne modtager kun den nødvendige mængde blæk, og unødigt spild undgås derved.

Forskellige typer påvisning

Måling af diameter, hastighed og spænding ved coils/ruller

UA18- og UA30-sensorerne er ideelle til nøjagtig måling af skiftende diametre, såsom ruller og tromler i papir-, aluminium- og anden metalproduktion i fx tekstil-, plast- og emballeringsindustri. Sensorerne giver et nøjagtigt output af diameteren i ruller eller tromler undervejs når materialer vindes eller køres ud. Det er også muligt at detektere og overvåge positionen, stramheden og vinklen af materialet. På denne måde kan hastigheden på rullen tilpasses maskinens hastighed.

Tælling og påvisning af dele

På grund af deres overlegne evne til at registrere klare, gennemsigtige objekter og måle afstand er UA18- og UA30-sensorerne et perfekt valg til en bred vifte af applikationer. Dele registreres og placeres nøjagtigt, og genstande eller personer kan tælles. UA18- og UA30-sensorerne passer perfekt til områder, der beskæftiger sig med mennesker, robotter, glas, væsker, mad og drikke, faste genstande, bilvask og materialehåndtering.

Tælling og påvisning af dele

På grund af deres overlegne evne til at registrere klare, gennemsigtige objekter og måle afstand er UA18- og UA30-sensorerne et perfekt valg til en bred vifte af applikationer. Dele registreres og placeres nøjagtigt, og genstande eller personer kan tælles. UA18- og UA30-sensorerne passer perfekt til områder, der beskæftiger sig med mennesker, robotter, glas, væsker, mad og drikke, faste genstande, bilvask og materialehåndtering.

Måling af vandstandsniveau

UA18- og UA30-sensorerne er fremragende til at detektere niveauet for væsker, men også semi-væsker og faste stoffer, såsom vand i en tank eller korn i en beholder. Typiske anvendelser inkluderer trykmaskiner, tragte, landbrugsproduktion, mad og drikke, vandbehandling, kemisk industri, analysearbejde og kraftværker.

Måling af højde og størrelse

UA18- og UA30-sensorerne bruges med succes i applikationer, der måler højden eller størrelsen på objekter, der bevæger sig forbi sensoren. De kan også bruges til stabling i industrier som bilindustrien, trykmaskiner, metalbearbejdning, pakke og distribution, mad og drikke, flaskesortering, landbrug, robotter, elektronikindustrien, håndtering af glas og materialer.

Eksempler på materialer, der kan detekteres med ultralydssensorer:

  • Hårdt skum
  • Træ
  • Glas
  • Vand og andre væsker
  • Metal
  • Plastik
  • Maling/lak
  • Bulk materiale såsom sten, grus og andre granulater

Video

UA18 Serien

Brochurer

Ultralydssensorer - UA18/UA30

Vil du vide mere?

Navn*
Email*
Besked
0 of 350