Fotosensorer

Carlo Gavazzi tilbyder en bred vifte af fotoelektriske sensorer. De anvendes i vid udstrækning i emballeringsmaskiner, automatiske dørsystemer og en række industrielle applikationer. Vores sensorer fås som diffus reflektion, baggrundsdæmpning, retroreflekterende, polariseret, gennem stråle, klar detektering af objekter og farvegenkendelse.

Innovation og kvalitet er det grundlæggende i vores markedstilgang. Vores langdistance-fotoelektriske sensorer, PD112, er blandt verdens bedste og med den længste distance tillige med dens fænomenale baggrundsdæmpning. Disse sensorer er forsynet med en specifik detekteringstilstand til industrielle applikationer - såsom palleindpakning, store transportbånd og i træindustrien. Carlo Gavazzi tilbyder også en række sensorer af fiberoptisk type til applikationer, hvor en konventionel sensor ikke kan bruges (f.eks. grundet pladsmangel, temperatur- eller atmosfærebegrænsninger).

Sådan vælger du den ideelle sensor

Få vores whitepaper, som beskriver de overvejelser, vi mener du bør gøre dig, for at vælge den rette sensor til din applikation.

FotoSensorer Selector

Find den rigtige sensor i vores brede program. 

I selector værktøjet kan du filtrere vores produkter ud fra dine behov og få adgang til datablade, tegninger, kataloger, tutorials og meget andet.

Aftastningsprincipper

Diffusreflekterende fotoelektriske aftastere

I diffuse-reflekterende fotoelektriske sensorer er transmitteren og modtageren integreret i den samme enhed. Transmitteren genererer en moduleret lysstråle. En genstand placeret foran den fotoelektriske sensor reflekterer diffust lys i alle vinkler med en vis intensitet (reflektionsevne) afhængigt af dens overflade, størrelse, farve og afstand fra sensoren. Outputtet skifter tilstand, hvis modtageren registrerer tilstrækkeligt lys. Transmitter og modtager synkroniseres for at reducere interferens fra omgivende lys. Registreringsafstanden kan justeres med en spændingsmåler eller ved teach-in.

Diffusreflekterende fotoelektriske aftastere med baggrundsdæmpning

De diffusreflekterende fotoelektriske sensorer med baggrundsdæmpning undgår falske signaler forårsaget af skinnende baggrunde. Det gør de ved at undertrykke alt lys, der reflekteres bag målobjektet. Det er vinklen på det reflekterede lys, der registreres og ikke kun intensiteten - det gør det muligt at skelne mellem et objekt og en baggrund. Baggrunden kan derfor reflektere mere lys end det egentlige objekt uden at forårsage et falsk signal. Kun lys, der reflekteres foran baggrunden, vil medføre en ændring i outputtilstanden. Baggrundsdæmpningen kan justeres inden for et bestemt interval og kan udføres enten elektrisk eller manuelt.

Polariserede retro reflekterende fotoelektriske aftastere

Med retroreflekterende fotoelektriske sensorer er transmitteren og modtager integreret i samme enhed. Transmitteren genererer en moduleret lysstråle, som, hvis den reflekteres af en reflektor eller et specielt reflekterende bånd, registreres af modtageren. Outputtet skifter tilstand, hvis et objekt afbryder det reflekterede lys. Transmitter og modtager synkroniseres for at reducere interferens fra omgivende lys. I visse typer kan føleafstanden justeres med spændingsmåler eller ved teach-in. For at øge modstandskraften mod forstyrrelser i arbejdsmiljøer med stærkt reflekterende overflader kan en retroreflekterende sensor udstyres med polarisationsfiltre (antirefleksfiltre).

Gennemstrålende fotoelektriske aftastere

Gennemstrålende fotoelektriske sensorer har en separat transmitter- og modtagerenhed. Modtagerens udgang skifter tilstand, når et objekt afbryder den modulerede lysstråle mellem transmitteren og modtageren.

Forstærkertrinnet kan være i en separat enhed eller være selvstændig i modtagerenheden. I separate forstærkertyper synkroniseres transmitter og modtager elektrisk. I andre typer justeres modtagerelementets følsomhed ved hjælp af spændingsmåler eller ved teach-in.

Fiberoptiske fotoelektriske aftastere

En fiberoptisk sensor kan konfigureres som en diffus eller gennemstrålesensor afhængigt af de vedhæftede fibre. Fordelen ved at bruge fibre er, at de kan komme ind i områder, hvor standardfølere ikke kan blive monteret. Ved i stedet at bruge fibre kan opnås sikker drift ved høje temperaturer, vibrationer, store elektromagnetiske felter osv.

Kontrast fotoelektriske switche

Kontrastsensorer bruges til at detektere farvemærker på emner som f.eks. etiketter. Sensoren fungerer som en standard diffus sensor, men forskellen er, at lysstrålen er koncentreret til et lille sted. Transmitteren bruger hvidt lys, og modtageren er optimeret til at skelne mellem flere nuancer af gråtoner på en skala fra sort til hvid. Dermed er det muligt at detektere farveforskelle på emnet.

Gaffelformede fotoelektriske afbrydere

Sensoren er en gennemstrålingssensor, hvor transmitteren og modtageren er monteret i hver side af åbningen på sensoren. Sensoren kan indstilles til at detektere den mindste variation i lysafbrydelse og kan derfor bruges til at detektere en etiket fra dens bærerfolie.

Applikationer

Fotosensorerne er meget alsidige og bruges i mange forskellige applikationer. De bruges bl.a. følgende steder:

Bilvask

Carlo Gavazzis fotoelektriske sensorer har længe været standarden i bilvaskindustrien. Vi tilbyder højeffektive fotoelektriske systemer, der er bygget til at fungere pålideligt i miljøer med damp, tåge, stænkvand og rengøringsmidler. Med forstærkere, der kan styre op til ti par sensorer, der alle giver fuld diagnosticerings- og justeringsfunktioner, har detektering af køretøjer i dette ellers krævende miljø aldrig været nemmere.

Automatiske industrielle døre

Carlo Gavazzis fotoelektriske sensorer er designet til at opfylde de nyeste regler for automatiske industriporte i Europa og Nordamerika. En dørkontrol kan verificere sensorens funktion gennem den indbyggede kontrolindgang. Sensorerne er designet til genkendelse af objekter såvel som safety edge detection. En bred vifte af sensorer i forskellige former og størrelser er tilgængelige.

Produktion af emballage, mad og drikkevarer

Carlo Gavazzi tilbyder en bred vifte af fotoelektriske sensorer til emballering og i mad- og drikkevareindustrien. Sensing-programmet består af forskellige sensing-principper: Diffus, baggrundsdæmpning, retroreflekterende med eller uden polarisering, gennemstråling, kontrast, farvesensorer og klar genstandsdetektion. Fås også med fiberoptiske sensorer, der kan monteres under ekstreme temperatur- og atmosfæriske forhold samt slidsede sensorer til mærkning af applikationer.

Dør- og indgangskontrol

Det er obligatorisk at beskytte mennesker, der står i åbninger betjent med automatiske døre. Til dette formål tilbyder Carlo Gavazzi Guardian Series, en avanceret bevægelses- og tilstedeværelsesvisionssensor, der overvåger mennesker, der nærmer sig indgangen, og giver et signal til dørkontrolleren om at åbne eller lukke døren. Disse overliggende sensorer kombinerer automatisering og sikkerhed i både buede og lige skydedørsinstallationer.

Materiel håndtering

Carlo Gavazzi's omfattende serie af fotoelektriske sensorer inkluderer mange af de mest populære konfigurationer og stilarter, der bruges til materialehåndteringsapplikationer. Med udvidede sensorområder i gennemstråling, polariseret retroreflekterende, diffus og gennemsigtig genstandsdetektion er det ikke noget problem at finde den rigtige sensor til enhver applikation.

Træ

Takket være usædvanligt høje overskudsgevinster bruges mange af vores fotoelektriske sensorer i miljøer, hvor snavs og støv ellers normalt ville forårsage detekteringsproblemer. Med eksterne forstærkere, der er i stand til at styre op til ti par sensorer, findes fleksibiliteten til at detektere træ, papir, værktøj osv. med enestående pålidelighed.

Kød, fisk og fjerkræ

Fødevareindustriens høje krav til hygiejne og renlighed kræver udstyr, der kan modstå daglig vask ved høje temperaturer, højtryksrengøring og hårde rengøringsmidler. Det kan Carlo Gavazzis sensorer.

Mejeriproduktion og juice

Flerfarvede kartoner, der anvendes i mejeri- og juiceindustrien, udgør en væsentlig udfordring for detektering af objekter i fremstillingsprocessen. For eksempel i produktionslinjerne for yoghurtkopper skal tilstedeværelsen af låg på kopperne detekteres, og det er vigtigt, at låg ikke forveksles med yoghurten i kopperne.

Godkendelser

Fotosensorerne fra Carlo Gavazzi har flere certificeringer og godkendelser, der er åbnået gennem gentagende testning.

IP69K-testen

IP69K-testen i henhold til DIN 40050-9 til højtryksopvaskning ved høj temperatur. Sensoren skal ikke kun være støvtæt (IP6X), men også være i stand til at modstå højtryks- og damprensning. Sensoren udsættes for højtryksvand fra en sprøjtedyse, der tilføres 80 ° C vand ved 8'000– 10'000 KPa (80–100bar) og en strømningshastighed på 14–6L / min. Dysen holdes 100–150 mm fra sensoren i vinkler på 0°, 30°, 60° og 90° i hver 30 sekunder. Testenheden sidder på en drejeskive, der roterer med en hastighed på fem gange i minuttet. Sensoren må ikke have nogen skadelige effekter i udseende eller funktion af højtryksvandfunktionen for at godkendes.

ECO-LAB

Sensorerne modstår højtryksrenseprocesser med kemikalier, og sensorens genstandsdetektion er kontinuerlig og pålidelig selv i de hårdeste kemiske omgivelser. Carlo Gavazzis sensorer er certificeret af ECOLAB.

Video

LD30 IO-Link Serien - Fotoelektisk sensor

PD30CN...PS Serien - Pointspot fotoelektrisk sensor

PA18 / PH18 Serien - Fotoelektrisk sensor

PD140 Serien - Fotoelektrisk sensor sæt

Smart konfigurator

PD30ET SERIE, RVS, IP69K, ECOLAB

Brochurer

IO-Link Devices Overview

LD30 Fotoelektriske sensorer

PD140 Fotoelektriske sensorer

PD30 Fotoelektriske sensorer

PD70 Fotoelektriske sensorer

PA18/PH18 Sensorer

Guardian 2 Sensorer

PD86 Fotoelektriske sensorer

Wireless Safety Systems

Vil du vide mere?

Navn*
Email*
Besked
0 of 350