Kapacitive sensorer

Kapacitive sensorer registrerer de fleste materialer - både ledende og ikke-ledende. Dette gør dem ideelle til niveaupåvisning i eksempelvis leveringssystemer indenfor plastgranulat og i landbrugsapplikationer. Vores kapacitive sensorer har justerbar følsomhed, hvilket gør dem ideelle til brug i dine niveauregistreringsapplikationer.

Vores sensorer fås i 12 mm, 18 mm og 30 mm diameter med både AC- og DC-udgange. Vi tilbyder både plast- og metalhuse med enten et indbygget kabel eller et stik. Vi tilbyder også sensorer med en IP69K-klassificering og ECOLAB-godkendelse. Derudover har mange modeller vores Touch Mode-programmering til indstilling af følsomhedsniveauer og outputstatus.

Carlo Gavazzis kapacitive sensorer er også tilgængelige med IO-Link-kommunikation. Dette åbner op for en række forskellige funktioner, såsom nem kommunikation og tilpasning af avancerede parameterindstillinger. De tilgængelige data via IO-Link er nyttige til kontinuerlig overvågning af det aktuelle detekteringsniveau, hvilket sikrer reduceret downtime og forbedret produktkvalitet.

Sådan vælger du den ideelle sensor

Få vores whitepaper, som beskriver de overvejelser, vi mener du bør gøre dig, for at vælge den rette sensor til din applikation.

Kapacitive Sensorer Selector

Find den rigtige sensor i vores brede program. 

I selector værktøjet kan du filtrere vores produkter ud fra dine behov og få adgang til datablade, tegninger, kataloger, tutorials og meget andet.


TRIPLESHIELDTM

Carlo Gavazzi er kendt for sine patenterede TRIPLESHIELDTM kapacitive nærhedssensorer og de er blevet den standard, andre produkter måles mod. Den fjerde generation af TRIPLESHIELDTM-sensorer har flere betydelige opgraderinger end de tidligere modeller, herunder deres overlegene elektromagnetiske immunitet og forfinet følsomhedsjustering med stabilitetsindikation. De nye fordele inkluderer også enten en støv- eller en temperaturalarmfunktion.

Disse sensorer har et ECOLAB-certificeret sensorhus, og er klassificeret til IP69K-standarden, og de er særdeles velegnede til præcise målinger i miljøer, der er udsat for høje temperaturer, hårde kemikalier, damp og højtryksrengøring. Sensorerne er ideelle til en lang række applikationer, der kræver pålidelige målinger eller til overvågning af faste materialer eller af væsker.

IO-Link

Carlo Gavazzi er stolt af at introducere denne serie topkvalitets kapacitive sensorer, der imødekommer kravene til en ny industriel epoke; en epoke, der kræver enheder med forbedret kapacitet, flere muligheder og nye måder at få adgang til, kommunikere og behandle data. Carlo Gavazzi IO-Link-sensorer kombinerer deres fremragende funktioner med fordelene ved IO-Link-standarden, som åbner adgang til detaljeret information, avanceret funktionalitet og fleksibilitet. IO-Link-systemet giver betydelige fordele, herunder forbedret datatilgængelighed og anvendelighed, fjernkonfiguration og automatiske parameterindstillinger, avanceret diagnostik, forenklet installation og nem sensorudskiftning.

En gennemtestet sensor

Carlo Gavazzis kapacitive censorer har bestået flere prøvende tests og klassificeringer og lever derfor op til de højeste krav, markedet stiller:

IPK69-klassificeret

IP69K-testen i henhold til DIN 40050-9, er en test til højtryksvask under høje temperaturer. Sensoren skal ikke kun være støvtæt (IP6X), men også være i stand til at modstå højtryks- og damprensning. Under testen udsættes sensoren for højtryksvand fra en sprøjtedyse, der tilføres 80 grader varmt vand ved 8'000– 10'000 KPa (80–100bar) og en strømningshastighed på 14-6 liter i minuttet. Dysen holdes 100-150 mm fra sensoren i vinkler på 0°, 30°, 60° og 90° i hver 30 sekunder. Testenheden sidder på en drejeskive, der roterer med en hastighed på 5 gange i minuttet. Sensoren må efter testen på ingen måde have taget skade i udseende eller drift for at bestå.

ECOLAB-certificeret

For at blive ECOLAB-certificeret skal sensorerne modstår højtryksrenseprocesser med kemikalier. Det viser at Carlo Gavazzis kapacitive sensorers objektdetektion er kontinuerlig og pålidelig selv når de er placeret i de mest barske, kemiske omgivelser.

Guide til valg af sensorer

Landbrug

De nye CA18 og CA30 CAN/CAF sensorer er fremragende til nøjagtig måling af tørt korn uanset dets fugtighedsgrad. Sensoren giver et stabilt og præcist signal om landbrugsproduktiviteten målt pr. arealenhed. At have kendskab til disse målinger gør det langt lettere at justere mængden af gødning og herbicider på den helt rigtige måde. Som et resultat kan omkostningerne reduceres og miljøpåvirkningen minimeres.

Plastikproduktion

CA18 og CA30 CAN/CAF er også oplagte at bruge i plasticproduktionen. Det er sensorer, der er designet til at give en nøjagtig påvisning, der ikke er påvirket af elektrostatisk afladning og støvopbygning. De er derfor ideelle til overvågning og behandling af plastgranuler i f.eks. en tragt eller i tørringsmaskiner, hvor temperaturen ofte stiger til høj niveauer. Af den grund er sensorerne er designet til at tåle temperaturer op til 120 ° C.

Væskepåvisning bag væg

Den kapacitive sensor CD34 er designet til påvisning af vandbaserede (ledende) væsker gennem en ikke-metallisk væg. Den tilpasser sig automatisk forskellige tykkelser af plast- eller glasvægge og kompenserer pålideligt for resterende mængder film, fugt eller skumophobning der kan være på af tankvæggen.

Sensorens robuste og kompakte hus, IP69K-klassificeringer og ECOLAB-godkendelse gør den meget velegnet til vaskeopgaver og krævende miljøer.

Husdyrfodringssystemer til fjerkræ eller svin

VC11- og VC12 -sensorerne styrer effektivt foder- og frøforsyningssystemer. Sensorerne registrerer foderniveauer i lagertanken og i fødestrengen, de styrer opstart og stop af fodringslinjen, hvilket sikrer en ensartet og præcis dosering. Sensorerne sikrer dermed en lige og behagelig adgang til foderet til alle fugle eller svin.

Video

CA18/CA30 IO-Link series

CD46 - Thin profile kapacitiv niveau sensor

Smart Konfigurator

Brochurer

IO-Link Kapacitive Sensorer

CA18/CA30 CAN/CAF Kapacitive Sensorer

CD34 Kapacitive Sensorer

VC11/12 Kapacitive Sensorer

Vil du vide mere?

Navn*
Email*
Besked
0 of 350