Solid State Relæer

Carlo Gavazzi tilbyder et omfattende udvalg af solid state relæer (SSR'er) med direkte wire-bonding teknologi, der giver relæerne øget levetid og høj pålidelighed. SSR'er anvendes i vid udstrækning i plast-, emballage-, fødevareforarbejdnings- og HVAC-industrien - primært til temperaturregulering. De er den logiske erstatning for mekaniske kontaktorer.

I modsætning til konventionelle kontaktorer og relæer har solid state-relæer ingen bevægelige dele og har som følge heraf en meget lang levetid. Vi tilbyder SSR'er med nul-switch (resistiv, kapacitiv og motorbelastning), tilfældig kobling (induktiv belastning), peak-switch (transformere) og analog switch (modstandsbelastning).

Andre anvendelser inkluderer belysning og pumpeskift. Derudover er mange af vores solid state-relæer velegnede til brug i HVAC-styresystemer - hvor deres lange levetid og støjfri skift gør dem til ideelle udskiftninger i forhold til de normale mekaniske kontaktorer.

Forbedret ydeevne af solid state relæer, gennem optimal varmehåndtering

Få vores whitepaper, som beskriver de påvirkninger termiske forhold og køleplader kan have på solid state relæer.

Carlo Gavazzi's solid state relæer omfatter enfasede relæer op til 125 ampere og trefaserelæer op til 75 ampere. De fås med både digitale og analoge indgange (4-20 mA eller 0-10 V). Vi tilbyder også et komplet sortiment af SSR'er med et indbygget kølelegeme. Desuden har vi i vores sortiment også vores RGC1S-serie af solid state-relæer, der giver en alarm for delvise belastningstab - perfekt til applikationer, der bruger flere varmelegemer på et enkelt relæ.

Til applikationer, hvor der er mange opvarmningszoner, der skal styres og overvåges, er vores NRG multi-zone system den ideelle løsning. Det kan interface via modbus, Profinet eller Ethernet IP direkte til din controller og tillader skift af de enkelte zoner samt læsning af diagnostisk information fra relæet.

Med denne type solid state relæer er det muligt at reducere nedetid på maskiner, forudsige nedbrud og optimere processer omkring planlagt vedligehold. Alt sammen igennem real-time overvågning og monitorering af de enkelte processer. NRG systemet finder især anvendelse indenfor processer med mange varmelegemer som plastsprøjtestøbning, emballage industrien og lignende. Se mere om vores NRG løsning her.

Solid State Relæer Selector

Find det rigtige relæ i vores brede program. 

I selector værktøjet kan du filtrere vores produkter ud fra dine behov og få adgang til datablade, tegninger, kataloger, tutorials og meget andet.

Fordele ved et solid state relæ fra Carlo Gavazzi:

 • Løsninger til AC- og DC-skift
 • Fås med eller uden indbygget køleplade
 • Bl.a. løsninger, der er designet specielt  til trefasede belastninger
 • Nogle løsninger tilbyder yderligere funktioner, for eksempel integreret kortslutningsbeskyttelse og integreret overvågning af belastning, delvis belastning, overtemperatyr og SSR-funktionsfejl
 • Integreret overspændingsbeskyttelse og høj overspændingsstrømkapacitet sikrer problemfri drift
 • RoHS-kompatibel
 • En række tilbehør er tilgængelige, såsom køleplader, terminaladaptere, beskyttelsesdæksler og termiske interfaces

Carlo Gavazzis sortiment af Solid state relæer

Solid state relæer med to poler

Plads koster penge! At reducere udstyrets størrelse bliver en nødvendighed for udstyrsproducenter, der ønsker at forblive konkurrencedygtige. Carlo Gavazzi tilpasser sit produkttilbud i overensstemmelse hermed og vi leverer derfor løsninger, der minimerer pladsbehov uden at gå på kompromis med ydeevnen.

Blandt disse løsninger er to-polede solid state-relæer, der har to udgange, som enten kan styres uafhængigt eller almindeligt, pakket i et enkelt hus, hvilket giver op til 50% pladsbesparelser.

RA2A-serien dækker ratings op til 40 AAC pr. pol og er udstyret med spade terminaler, mens RK-serien er en mere avanceret version med den nyeste design- og monteringsteknologi, der dækker ratings op til 75 AAC pr. pol og er udstyret med skrueterminaler.

Kan fx bruges i plast og gummiindustrien til injektionsmaskiner, termoformningsmaskiner, temperaturreguleringsenheder og tørretumblere eller i fødevareindustrien, hvor relæerne er oplagte til brug i elektriske ovne, fryers, grills og kaffemaskiner.

RA2A-serien består af solid state-relæer med to udgange uafhængigt styret pakket i et hus med en maksimal bredde på 45 mm. Dette giver maksimalt 50% pladsbesparelse på kontrolpaneler sammenlignet med 2x standard 1-polet solid state-relæer.

RA2A er udstyret med spadeterminaler på både input og output siden for tidsbesparelser i installationer. RA2A..C-varianterne er også udstyret med spadeterminaler på udgangen, men kontrolafslutningen består af en 2,54 mm tonehoved.

Belastningen går op til 660 VAC, 40 A. RA2A er ideel til resistive belastninger, og RA2A..M er specielt designet til induktive belastninger.

RK-serien består også af solid state-relæer med to udgange pakket i en platform med en maksimal produktbredde på 45 mm. RK-serien er dog designet specielt til højt nominelle belastninger op til 660 VAC, 75 A, og derfor består afslutningen til strømtilslutning af skrueterminaler. RK..P er udstyret med et fjederstik til styretilslutning, der er forsynet med solid state-relæet, mens RK..C er udstyret med en 2,54 mm tonehoved.

RK-serien består af 2 varianter:
RKD2-serien har en uafhængig kontrol for hver af polerne, RK2-serien har fælles kontrol for de to poler, hvilket gør den ideel til økonomiomskiftning af tre-fasebelastninger.

Solid state-relæer med integreret overvågning

Fejlhåndtering er en tilbagevendende problem for maskinfabrikanter og et irriterende element på grund af den tid, det tager at identificere fejlen og den negative effekt, det efterlader på produktiviteten. At have maskinkomponenter, der er i stand til at indikere, hvor fejlen opstår og skelne mellem visse fejl, betyder mindre vedligeholdelsesomkostninger og minimeret downtime.

Med RG..M-serien har Carlo Gavazzi forbedret alsidigheden af sit vellykkede RG-sortiment af solid state-relæer, så de inkluderer overvågningsfunktioner oven på skiftefunktionerne i et slankt 17,8 mm fodaftryk. Registrering af systemfejl (strømtab, belastningstab, SSR åben og kortslutning), SSR intern fejl og forsyning uden for rækkevidde visualiseres på frontfacaden af SSR via LED'er og kan også overvåges eksternt via en transistorudgang integreret i SSR.

Omkostningsbesparelser med rettidig fejlregistrering:

 • Øget produktionskapacitet grundet den hurtige reaktionstid ved fejl
 • Forøget produktionstid - Pålidelighed gennem integreret overspændingsbeskyttelse
 • Hurtig og nem installation
 • Forskellige fejl skelnes via en blinkende LED
 • Panelbesparelser grundet relæets kompakte design. Skift og overvågning i en 17,8 mm platform

Trefasede tænd/sluk løsninger

De tre-fasede solid state-tænd/slukløsninger, der præsenteres i det følgende, bygger på succesen med et-fase versionen af RG-serien. Det samme effektive termiske design genbruges, men kombineres med det mest kompakte 3-fasede solid state-tænd/slukløsning, der findes på markedet.

Løsningerne, der tilbydes i RGC2- og RGC3-serien, har et integreret kølelegeme, der gør det let for brugeren at matche produktbedømmelse til applikationsbehov. Der er forskellige skiftemetoder til rådighed for digitale styresignaler, for eksempel fra PLC'er, såvel som analoge signaler, strøm eller spænding, direkte fra temperaturregulatorens output.

RGC3-serien dækker tre-fasede, tre-polede koblingsløsninger, mens RGC2-serien er en mere økonomisk version bestående af to koblingsstaver og en kort forbindelse.

Fordelene ved trefasede SSR fra Carlo Gavazzi

Lang levetid

 • Problemfri drift over et stort antal cyklusser
 • Omkostningsbesparelser med færre maskinstop

En komponent, klar til brug

 • Har integrerede kølelegemer, der er specielt designet til at maksimere RGC termiske ydeevne
 • Lille optaget fodaftryk for at spare plads på panelet
 • Ingen bekymringer for forkert størrelse på kølelegemet
 • Bredt produktudbud fra en enkelt kilde
 • UL-certificering sikrer ingen problemer under udstyrscertificeringsprocessen

Forbedret pålidelighed

 • Integrationen af udgangsspændingsbeskyttelse i RGC 3-fase serien sikrer, at SSR ikke bliver beskadiget i tilfælde af sjældne ukontrollerede spændingstransienter.
 • Overholdelse af immunitetsstandarder uden behov for eksterne komponenter
 • Egnethed til brug på fjerntliggende steder, der kan være udsat for sjældne
 • Ukontrollerede transienter
 • Egnethed til motorskift

Brugervenlig

 • RGC 3-fase er velegnet både til montering på bagpanel og DIN-montering
 • Tidsbesparelse ved installation og tilslutning

DC-skiftende solid state-relæer

DC solid state-relæer (SSR'er) bruges til at skifte belastning leveret med en jævnstrømsspænding. I modsætning til mekaniske relæer har SSR'er en meget lang levetid, er lydløse i drift, kan opnå meget hurtige skift responstider og er mindre immune over for vibrationer og stød. Disse egenskaber gør DC SSR'er til det foretrukne og ideelle valg til at skifte DC-belastning.

Typiske belastninger inkluderer varmeelementer, elektriske ventiler, ventilatorer og solenoider. I dag driver batteridrevne applikationer et større behov for jævnstrømskoblingsløsninger.

Med RM1D-serien udvider Carlo Gavazzi's række af hockey-puck DC SSR'er nu op til 100 ADC ved 60 V, op til 50 ADC ved 200 V og op til 10 ADC ved 500 V.

Fordelene er mange. Blandt andet:

Millioner af skiftecyklusser uden sammenbrud

 • En fuld solid state-løsning; levetiden er ikke begrænset af mekaniske bevægelige dele
 • Eliminering af potting compunds fjerner mekanisk belastning og forlænger SSR's levetid

Hurtig reaktion

 • Svartiden for at tænde og slukke er meget hurtig
 • Koblingstab reduceres

Immun over for hårde og krævende miljøer

 • Modstandsdygtig over for vibrationer og stød
 • Ingen lysbuer, da der ikke er mekaniske kontakter

Stille i drift

 • Ideel til applikationer, hvor skift skal ske i et stille miljø

Video

NRG Løsning

RGxP..K Serien

Chassis monteret SSR's

RMD1

RCG..32 Serien

RGS1..M Serien

RK Serien - 2-polet SSR

RF1 Serien

Brochurer

Solid State Relæer - Overblik

RMD1 DC Solid State Relæer

RGM Serien

NRG Solid State Relæer

NRG SSR - Lang version

2-polet Solid State Relæer

RG-Serien - SSR

RF1 Solid State Relæer

RG Serien - 3-faset SSR

Vil du vide mere?

Navn*
Email*
Besked
0 of 350