Dupline fieldbus

Unikke løsninger med Dupline® Fieldbus

Carlo Gavazzi's Dupline® er et fieldbus system, der giver unikke løsninger til en bred vifte af applikationer såsom minedrift, kunstvanding, elevatorer og energistyring. Systemet er blevet brugt i mere end 150.000 installationer verden over i de mest krævende industrielle miljøer og er derfor en modstandsdygtig løsning. Dupline® er især kendt for sin pålidelighed, enkelhed og evne til at transmittere signaler over lange afstande - som alle er funktioner, der kræves i sikkerhedsrelaterede systemer. Tendensen er klar - store fordele kan opnås ved hjælp af fieldbus-kommunikation i sikkerhedsrelaterede systemer. Sammenlignet med den traditionelle serielle ledning af NC-sikkerhedsafbrydere forbedres diagnosen betydeligt. Den umiddelbare indikation af årsager til produktionsstop gør det muligt at reducere downtime betydeligt, især på store maskiner og anlæg. Desuden er en busløsning sikrere, fordi risikoen for uopdagede kortslutninger over NC-sikkerhedskontakter reduceres betydeligt.

Fieldbus-systemet transmitterer flere forskellige digitale og analoge signaler over flere kilometers afstand via et almindeligt 2-leder kabel. Det modulopdelte design og den enkle betjening gør det nemt at bruge i nye eller allerede eksisterende applikationer. Løsningerne er udviklet gennem sammenkoblingen af en lang række af forskellige Dupline® moduler, herunder både digitale og analoge I/O-moduler, PLC og PC interfaces, HMI'er og modemmer. Alle moduler tilsluttes det samme 2-leder kabel, som bruges til at udveksle data mellem moduler og mellem en central controller og moduler.

Reducer nedetiden på lange transportbånd efter aktivering af nødstop

I denne whitepaper beskriver vi, hvordan du hurtigt kan lokalisere et problem på lange transportbånd indenfor råstofudvinding, cementproduktion og lignende. På den måde kan omkostningerne i forbindelse med nødstop reduceres betragteligt.

Produkt Selector

Find det rigtige produkt i vores brede program.

I selector værktøjet kan du filtrere vores produkter ud fra dine behov og få adgang til datablade, tegninger, kataloger, tutorials og meget andet.


dupline fieldbus control

Et fleksibelt og modulært I/O-system

Dupline® bruges typisk som et eksternt I/O-system, der skaber en forbindelse mellem feltenheder, såsom sensorer, kontaktorer, ventiler, trykknapper osv., og en central Monitoring Controller, som kan være en PLC, PC eller Dupline®-controller. Dupline® kan også bruges som et enkelt ledningsudskiftningssystem, hvor signaler transmitteres direkte uden at skulle involvere en controller eller anden intelligent enhed. Dupline®-signalerne kan ikke kun transmitteres på kobbertråd, men også på fiberoptisk kabel, via radiomodem, på lejede telefonledninger eller via GSM-modem. Dupline® har bevist sin præstation i mere end 150.000 installationer verden over siden 1986. Og selvom den nyeste ASIC-teknologi anvendes i dag, er de nye Dupline®-moduler stadig kompatible med dem, der blev installeret for 20 år siden.

En unik samling af funktioner

Mange kriterier skal overvejes nøje, når der vælges et fieldbus system. Disse inkluderer transmissionsdistance, nem betjening, støjimmunitet, topologi, svartid og selvfølgelig omkostningseffektivitet. Af den årsag, er det vigtigt at definere de vigtigste applikationskrav for at optimere fieldbus systemet til den specifikke opgave. Styrken i Dupline®-systemet ligger i et unikt sæt af funktioner, der muliggøre smarte, fleksible og omkostningseffektive løsninger til en bred vifte af applikationer. Protokollens effektivitet muliggør en lav bærefrekvens på 1 kHz, hvilket giver en lang transmissionsafstand og overlegen støjimmunitet. Derfor er Dupline® i stand til at transmittere adskillige digitale og analoge signaler over afstande op til 10 km via et ikke-skærmet, ikke-snoet 2-leder kabel uden brug af mellemforstærkere.  

Fleksibel kabelføring og nem håndtering

De unikke Dupline®-funktioner giver betydelige omkostningsbesparelser, især når eksisterende kabler er tilgængelige for brug. En anden vigtig Dupline®-egenskab er, at systemet er nem at bruge og integrere i alle projektfaser. Pc er ikke nødvendig, da kodning af adresser og test udføres ved hjælp af enkle håndholdte enheder. Der er heller ikke behov for specielle kabler eller termineringer. Derudover er der heller ingen begrænsninger for kabelføring. Mange kunder foretager deres egen installation, fejlfinding og vedligeholdelse, hvilket eliminerer behovet for dyre installations- og servicekontrakter. Dupline® er et uafhængigt og åbent system til interface med stort set enhver form for controller. Serielle interfaces med Modbus og dedikerede PLC-protokoller sammen med gateways til Profibus-DP og Devicenet muliggør nem og fleksibel interfacing til PLC'er, pc'er og dedikerede controllere.

Applikationer og fordele

Vandfordeling

Kan varetage kontrol og overvågning af pumper, ventiler, niveauer og gennemstrømning over lange afstande, med eller uden ledninger.

 • Op til 10 km transmissionsafstand uden mellemforstærkere
 • Ingen specielle kabelkrav: et eksisterende kabel kan bruges
 • Nem håndtering
 • Alle signaler kan styres og overvåges fra enhver punkt i systemet
 • Transmission via GSM-modem, radiomodem eller optisk fiber mulig
 • Fleksibel grænseflade til PLC'er, pc'er og RTU'er
 • Omkostningseffektiv

Elevatorer

3-leddet fieldbusløsning til strøm og transmission af signaler fra trykknapper, lamper og gulvindikatorer.

 • Giver betydelig reduktion i tidsforbrug under installation og ibrugtagning
 • Enkel at håndtere og let at anvende
 • Industriel kvalitet og støjimmun
 • Omkostningseffektiv

Vanding

Kontrol og strømforsyning af flere værdier, overvågning af flow, ventilposition og vandforbrug.

 • Reduceret installationstid
 • Reducerede kabelomkostninger
 • Gør det nemt at udvide eller ændre en installation
 • Ekstremt brugervenlig
 • Fri topologi
 • Robust, pålidelig og gennemprøvet teknologi
 • Fleksibel grænseflade til kunstvandingsstyring
 • Omkostningseffektiv

Lange transportbånd

Giver sikker overvågning af pull-wire nødstopkontakter med DuplineSafes præcise diagnostiske information.

 • Umiddelbar og præcis diagnostik
 • Mere sikkert end traditionelle nødstopsystemer
 • Godkendt af TÜV i henhold til EN / IEC61508-SIL3 og EN954-1 Kat.4
 • Op til 5 km transmission afstand uden mellemforstærkere
 • Høj støjimmunitet - ”false trips” undgås
 • Let at designe, installere og idriftsætte et system
 • Flere sikkerhedsrelæer kan læse de samme inputmoduler

DuplineSafe

Fordelene ved DuplineSafe

Umiddelbar og præcis diagnostik

Sikkerhedsafbrydernes status kan overvåges fra f.eks. et HMI- eller LED-overvågningspanel, der giver hurtige og præcise diagnoser. Signalerne kan også overvåges fra en PLC eller PC, for eksempel ved hjælp af Profinet-gatewayen eller Modbus-interfacen. Maskinstop kan hurtigere løses, hvilket fører til øget produktionseffektivitet.

dupline safe

Op til 5 km transmission afstand uden mellemforstærkere

Der er intet behov for specielle netværksmoduler eller særlig håndtering, selv på lange afstande. Dette er en af hovedårsagerne til, at DuplineSafe er verdens førende Safety Bus-system til lange transportbånd i miner, tunneler, cementfabrikker, kraftværker, havne, stenfabrikker osv.

Busdrevne inputmoduler

DuplineSafe-indgangsmodulerne er busdrevne - derfor kræves ingen strømforsyning ved E-stop.

Let at designe, installere og udvide

DuplineSafe-systemet er let at designe, installere og at tage i brug. Ledningerne til det snoede parkabel er ukompliceret og fleksibel med muligheden for at bruge allerede eksisterende kabler. Hvis et transportbånd skal forlænges, er det let at installere yderligere inputmoduler.

Flere sikkerhedsrelæer kan læse de samme indgange

Nem at forbinde sikkerhedsafbrydere fra forskellige maskiner, så ethvert E-stop aktiverer flere sikkerhedsrelæer.

TÜV-godkendt

DuplineSafe er godkendt af TUV Rheinland Group i henhold til de nyeste sikkerhedsstandarder IEC / EN61508-SIL3, IEC / EN62061-SIL3 og ISO / EN 13849-1 PL e.

Nødstop på transportbånd

Langs styrtgodstransportører i miner, tunneler, cementfabrikker mm. er der flere nødstopkontakter, der er forbundet til en trækledning. Dette gør det muligt for arbejderne at stoppe transportbåndet på ethvert tidspunkt i tilfælde af en nødsituation eller hvis der sker fejl undervejs. Men for at reducere den dyre nedetid for transportbåndet er det vigtigt, at problemets placering og karakter identificeres så hurtigt som muligt.

Den traditionelle ledningsføringsløsning med en seriel tilslutning af alle sikkerhedsafbrydere kan ikke tilbyde en diagnostik, den stopper blot bæltet. Parallelle ledninger kan give den nødvendige diagnostik, men det er en kompliceret og dyr løsning, da transportbånd på 3-5 km kan have mere end 50 kontakter installeret undervejs. Med DuplineSafe får man derimod en fleksibel og omkostningseffektiv løsning der hurtigt og nemt kan implementeres.

Hvordan virker det?

Et enkelt to-leder buskabel trækkes langs transportbåndet. Ved hver pull-wire-sikkerhedskontakt er et lille DuplineSafe-indgangsmodul forbundet til de to buskabler og til NC-kontaktsættet på sikkerhedskontakten. Inputmodulet transmitterer konstant status for sikkerhedskontakten på en dynamisk måde ved hjælp af den DuplineSafe-adresse, der er tildelt det specifikke modul. Strømforsyningen til inputmodulet stammer fra totrådsbussen, hvorfor der ikke kræves nogen lokal strømforsyning. Hvis bæltet skal forlænges, er det ganske ligetil. Der skal blot installeres yderligere inputmoduler.

I maskinrummet overvåger et DuplineSafe-relæudgangsmodul løbende buskablet og status for alle sikkerhedsafbrydere. Hvis en af sikkerhedsafbryderne er aktiveret, eller hvis der opdages en busfejl, deaktiverer udgangsmodulet sit sikkerhedsrelæ automatisk og stopper derved bæltet. Sikkerhedsafbrydernes status kan overvåges fra et HMI- eller LED-efterligningspanel, hvilket giver hurtig og præcis diagnostik hvis uheldet er ude. Det er derfor med til at sikre at bæltet så hurtigt som muligt igen kan startes og minimerer dermed unødvendig spildtid. Signalerne kan også overvåges fra en PLC eller PC, for eksempel ved hjælp af Profinet Gateway.

Video

Bygningsautomatik løsninger

Brochurer

Fieldbuses Overblik

DuplineSafe

Vil du vide mere?

Navn*
Email*
Besked
0 of 350