Energimålere, analysatorer og strømtransformere

I dag påvirker den globale opvarmning og drivhuseffekten hele vores liv og økonomi. Olieforsyningen kan være tæt på udtømning og det lagt sammen med den geopolitiske situation, resulterer i høje oliepriser. Derudover har energi fra atomkraftværker igen vist sine svage punkter efter det japanske jordskælv, hvilket indikerer, at denne energikilde muligvis ikke er svaret på vores problemer. Jorden har brug for alternative energikilder, og meget snart. Men hvad der er mere presserende og nødvendigt for en grøn omstilling, er rationel og bevidst brug af de energikilder vi allerede har.

inspirationskatalog

Savner du også et bedre overblik over dit energiforbrug?

Hvordan kommer du i gang? Hvilke overvejelser bør du gøre dig og hvilke muligheder har du? Det kan du blive klogere på ved at læse vores guide til energimåling og dataopsamling.

Carlo Gavazzi er en af de første multinationale virksomheder, der forstår denne situation og forudser dens konsekvenser. Vi leverer en omfattende række instrumenter til at måle, analysere, forstå og forudsige vores kunders energiforbrug, hvilket giver besparelser i form af penge og men også energiressourcer. I dag er det hverken tilladt eller acceptabelt at betale for den energi, der måles med ikke-certificerede målere (MID), eller at levere energi betalt med en fast sats, eller at være uvidende om sit eget forbrug eller ignorere de forskellige efterløb i hvert produktionstrin eller hver afdeling i en virksomhed.

Carlo Gavazzi leverer løsninger til enhver energistyringsudfordring, understøttet af mere end ti års erfaring med at levere applikationer, der bruges over hele verden. Vi fokuserer konstant på at søge efter mere innovative produkter, der tilfredsstiller vores kunder.

Energimålere, Panelmålere og Analysatorer

Find det rigtige produkt i vores brede program. 

I selector værktøjet kan du filtrere vores produkter ud fra dine behov og få adgang til datablade, tegninger, kataloger, tutorials og meget andet.

Strømtransformere og Rogowski spoler

Find det rigtige produkt i vores brede program. 

I selector værktøjet kan du filtrere vores produkter ud fra dine behov og få adgang til datablade, tegninger, kataloger, tutorials og meget andet.

Måling af energi og effekt

Carlo Gavazzi udvikler og markedsfører produkter til energimåling og -analyse. Vi tilbyder produkter, der måler alt fra energi til harmoniske. Afhængigt af applikationen er der forskellige typer produkter, som alle er udviklet til at være brugervenlige og give merværdi til din virksomhed.

Konventionel energimåling

Carlo Gavazzi tilbyder en bred vifte af produkter til applikationer, hvor der er behov for energimåling, analyse og signalkonvertering. Produkterne bruges i industri og fast ejendom til at give måleværdier til analyse.

Energimåling af vedvarende energi

Det bliver mere og mere almindeligt at bruge lokale installationer til målinger, placeret der hvor energien produceres. Vores energimålere er specielt tilpasset til at kunne måle den energi, der produceres separat fra den forbrugte energi.

Vores sortiment indeholder flere forskellige løsninger til præsentation, logning og overvågning af solcelleinstallationer. Systemerne er modulbaserede og kan tilpasses til de specifikke installationskrav på det enkelte sted.

Aflæsning af målte værdier ved hjælp af forskellige kommunikationsteknikker

Afhængigt af hvordan installationen ser ud fysisk, og hvad der er for interfaces der bruges til kommunikation og signaloverførsel, er der behov for mange forskellige typer interfaces og protokoller. Carlo Gavazzis sortiment inkluderer understøttelse af kommunikation via impulser, analoge signaler, seriel kommunikation, Ethernet og trådløst. Carlo Gavazzi understøtter blandt andet Modbus-, M-Bus-, Profibus-, BACnet-, Ethernet-IP- og LoRa-protokollerne.

At vælge den rigtige trådløse teknologi afhænger af applikationen!

Indsamling af måledata på en sikker, automatisk og økonomisk måde kan være vanskeligt. Der er en række applikationer, hvor antallet af enheder i netværket kan ændres, så det område, der skal dækkes, varierer. Der er mange forskellige trådløse kommunikationsløsninger med fælles fordele såsom reducerede installationsomkostninger, især i tilfælde hvor eftermontering i en eksisterende installation skal udføres.

Men der er også mange forskellige begrænsninger, der kan forhindre signalet i at nå, såsom vægge, bygninger eller andre usynlige former for forstyrrelser. Men med den rette viden kan dette forhindres og håndteres. Det skal også være muligt at håndtere kommunikationssikkerheden gennem forskellige typer kryptering. Som med kabelforbundne kommunikationsløsninger varierer rækkevidden med forskellige trådløse teknologier. Billedet nedenfor illustrerer, hvordan det teoretiske interval varierer fra kun få meter til global dækning med mobilkommunikation.

Et lokalt trådløst netværk eller integration med et LoRaWAN®-publikum

Imidlertid er de mest populære trådløse teknologier begrænset i deres rækkevidde eller er dyre, fordi de kræver et mobilabonnement for hvert målepunkt. Derudover kan situationen i byområder være kompliceret på grund af begrænsninger for, hvordan tilgængelig båndbredde kan bruges, og effekten af signalinterferens fra andre enheder. I disse tilfælde er LoRaWAN® en god løsning, når der kræves en sikker trådløs kommunikationsteknologi over lange distancer.

Tilslutning til et LoRaWAN®-netværk for at sende måledata til for eksempel et skybaseret system eller for at oprette dit eget trådløse langtrækkende netværk i det licensfrie radiobånd er begge tilgængelige løsninger, Carlo Gavazzi tilbyder:

  • UWP-A konverterer energimålere til LoRaWAN®-tilsluttede IIoT-enheder
  • UWP-M fungerer sammen med UWP3.0 som en bro til trådløs målesamling i et lokalt LoRa-netværk

I god sigtbarhed kan rækkevidden for LoRa være op til 10 km og hvorimod det  i mange normale installationer blot er op til 1 km.

Tilslut energimålere og sensorer med M-Bus

M-Bus (EN13757) er en standard, der dækker både kabelbaserede og trådløse installationer. Der er mange forskellige typer målere udstyret med forbindelse til M-Bus, såsom vand, fjernvarme, elektricitet og temperatur. Med denne fleksibilitet for at være i stand til at forbinde mange forskellige typer målepunkter via en og samme interface giver systemer, såsom dem, der er tilpasset til MID (individuel måling og fakturering), mulighed for automatisk at indlæse og overvåge forskellige typer måleværdier.

Der findes også løsninger til allerede installerede energimålere udstyret med en pulsudgang uden adgang til kontrolspænding, og at selve måleren er monteret langt fra opsamlingsenheden. SIU-MBC er en pulsmåler med to individuelle tællerindgange, den drives af et indbygget batteri og er perfekt til både indendørs og udendørs installationer.

En kablet installation med M-Bus består af en signalkabel med et par ledninger, installationen kan udføres med gratis topologi. Den samlede kabellængde afhænger af flere faktorer, men kan være op til 1.500-2.000 meter. Rækkevidden for trådløs M-Bus er op til 600 meter i fri sigt og op til 100 meter inde i en bygning.

Video

EM24 W1 - Energianalysator

EM280 Serien - Quick-fit energimåler

EM300 Serien - 3-faset MID energianalysator

CPA Serien - Kontaktløs analysator

Brochurer

Energistyring Overblik

Energiovervågning

Quick-fit energimåling

EM100 og EM300

EM21 Serien

Energistyring Innovation

Effektiv Energiovervågning

Vil du vide mere?

Navn*
Email*
Besked
0 of 350