Overvågningsrelæer

Hos Carlo Gavazzi starter vores produktudvikling altid med at lytte. Vi starter ved de løsninger, der allerede eksisterer på markedet - og så møder vi folk for at forstå de behov og de afgørende problemstillinger, der følger med disse. Derefter designer vi produkterne, så de rent faktisk opfylder de virkelige behov eller ligefrem overgår overvågningsbehovet og forventningerne. Det endelige resultat er fremragende præstation.

Carlo Gavazzi implementerer de mest sofistikerede måleteknikker tillige med at have den største opmærksomhed på, at gøre opsætningen af enheden så let og brugervenlig som mulig. Vi skaber løsninger ud fra en filosofi om "Plug 'n play". Det seneste 3-fasede spændingsrelæ type DPD, repræsenterer denne filosofi ved at give vores kunder mulighed for, på forhånd at få enheden konfigureret så den er præcist tilpasset til netop kundens applikation. Udover DPD har de andre enheder nemme og intuitive indstillinger, og til tider er det endda klaret på forhånd, så vores kunder ikke skal tage stilling til disse.

Sådan reducerer du nedetiden i pumpeapplikationer med redundante pumper

Få vores whitepaper, som beskriver forskellige løsninger til at sikre en høj oppetid i pumpe applikationer.

Overvågningsrelæer Selector

Find det rigtige overvågningsrelæ i vores brede program. 

Og få adgang til relevante datablade.

Det brede udvalg af Carlo Gavazzi-overvågningsrelæer findes i syv forskellige typer afhængigt af typen af elektrisk måling, der skal overvåges: 3-faset, spænding, strøm, frekvens, effekt, effektfaktor eller temperatur.

De fleste af dem fås i 3 forskellige huse alt efter den krævede installationstype:

  • Standard DIN-skinne - egnet til installation i industrikabinetter
  • 11 polet stikbens udgave - perfekt til anvendelse, hvor det er obligatorisk at udskifte enheden hurtigt og sikkert
  • Mini-DIN-huset, i henhold til DIN 43880. - målrettet elektriske distributionspaneler med lav profil, som er typiske for bygningsautomatisering.

Tre-faset overvågning

Hovedformålet med denne type er, at overvåge fasetab og fasesekvens. De mere komplicerede kan også overvåge neutralt tab, overspænding, underspænding og asymmetri på både delta- og stjernestrøm. Den førsteklasses enhed, DPD, er i stand til at overvåge, ud over alle de ovennævnte emner, både trefasespænding og net frekvensen på samme tid, og den kan konfigureres trådløst via NFC fra den dertilhørende app.

Overvågning af strømstyrken

Relæer der overvåger strømstyrken kan overvåge både vekselstrøms- og jævnstrøm. Strømstyrkeaflæsning foretages direkte på terminalerne gennem en ekstern shunt eller strømtransformator. Ved DIA53 og DIB01 gøres det gennem en indbygget strømtransformator og der kan læses op til 100Aac. Desuden kræver DIA53 ingen strømforsyning. Når det er nødvendigt at læse op til flere hundrede ampere, er der strømtransformatorer der kan tages i brug sammen med relæet.

Spændingsovervågning

Spændingsovervågningsrelæer kan overvåge fra millivolt til flere hundrede volt, både AC eller DC. Afhængigt af modellen er det muligt at overvåge underspænding og/eller overspænding. Versioner med lav DC-spænding kan med fordel bruges til at overvåge batterier i backup-systemer der i dag har vundet stor popularitet. Enfaset AC overvågning bruges især til at verificere, at en bestemt enhed er tilsluttet det rigtige lysnet, når maskinen bruges i lande med forskellige værdier eller med betydelige udsving.

Effekt og effektfaktor

Med effektovervågningsrelæerne er det muligt at registrere variationen i strømforbruget under  forskellige belastningsgrader. Belastningsvariationer kan være relateret til belastningsoverskud eller i modsat fald fraværet af belastning. Nogle modeller kan overvåge aktiv effekt, hvilket generelt skyldes motorbelastningsvariationer. DWB03 er endda i stand til at reagere på variationen i effektretningen.

Frekvens

Når der er behov for en frekvensovervågning, er valget ikke længere begrænset til DFB , DFC eller PFB , som overvåger enkeltfasesystemer. Med introduktionen af DPD er det nu muligt at bruge denne enhed, der giver mulighed for at overvåge frekvensen af trefasesystemer med enestående præcision og sikkerhed, også takket være den digitale konfigurationsfunktion.

Temperatur

Med de nye DTA71 og DTA72 , der for nylig blev lanceret, er temperaturovervågningsrelæerne nu også tilgængelige med Mini-D-hus. De er derfor også velegnet til forgreningskasser og i paneler, der typisk findes i husholdnings- og industrielle bygningsinstallationer.

Hvor kan de benyttes henne?

Det bliver vigtigere og vigtigere at have et energieffektivt HVAC-system i bygninger til at sørge for opvarmning og ventilation. Derfor er det også nødvendigt at HVAC-komponenter såsom varmepumper, luftbehandlingsenheder, kølesystemer og klimaanlæg i dag udstyret med effektiv regulering og kontrol, for at kunne forbedre den samlede ydeevne og samtidig mindske klimabelastningen.

Korrekt motorretning betyder højere effektivitet af kompressoren (i nogle tilfælde betyder forkert rotation øjeblikkelig driftsstop). Vores brede udvalg af overvågningsrelæer giver data på fasetab, fasesekvens, overspænding, underspænding, forkert frekvens, asymmetri, motortemperatur, overbelastning eller endda underbelastning forårsaget af lastafbrydelse.

Alle disse enheder har til formål at reducere risikoen for systemskade og samtidig øge levetiden.

Elevator og rulletrapper

For elevatorer, rulletrapper og alt andet udstyr, der har til formål at flytte mennesker, skal bevægelsesretningen være 100% korrekt af åbenlyse sikkerhedsårsager.

Fasesekvensrelæer er en hurtig, pålidelig løsning der samtidig er nem at vedligeholde. Med vores sortiment af overvågningsløsninger er det muligt at opdage alle former for forkerte lednings monteringer, systemfejl og samtidig forhindre dem i at udvikle sig til farlige situationer eller ligefrem nødsituationer.

Food & Beverage

Industrielle anlæg, der bruger avancerede maskiner til produktion af mad og drikkevarer, skal hurtigt stoppe fremstillingsprocessen i tilfælde af fasetab eller for at beskytte motoren mod overbelastning. Desuden skal kaffemaskiner til både husholdnings- og kommerciel brug overvåges pålideligt for at undgå skader på de elektromekaniske elementer såsom pumper, motorer og varmemodstand.

Maskiner kan beskyttes mod enhver form for funktionsfejl eller skader der forårsages af misbrug, snavs, papirstop eller slid. Resultatet er en forlænget levetid til maskinen eller dens kritiske dele og samtidig reducerer det maskinens downtime.

Vores serier af overvågningsrelæer

DPD-serien: 3-faset multifunktionsovervågningsrelæ med NFC-kommunikation

Dette 3-fasede spændings- og frekvensovervågningsrelæ giver maksimal fleksibilitet og fremstår alligevel i et ekstremt kompakt design, mere præcist tilbyder det en bred vifte af funktioner med et byggemål på kun 22,5 mm.

DPD leveres med to forskellige fabriksindstillinger, men hvis de ikke passer til netop din applikation, kan de nemt ændres via en app på smartphone eller ved hjælp af en pc og derefter uploades til DPD ved hjælp af dennes NFC-kommunikation.

DPA52 og DPB52: 3-faset overvågningsrelæer for øget beskyttelse

Hovedformålet med de nye 3-fasede overvågningsrelæer DPA52 og DPB52 er at beskytte belastninger mod forkert fasesekvens og fasetab. DPB52 yder desuden beskyttelse mod overspænding og underspænding. En af de vigtigste fordele ved disse relæer er switch mode strømforsyningen, som filtrerer og minimerer enhver harmonisk forvrængning.

DUB72: det dobbelte overspændingsrelæ til spænding i farlige omgivelser

De væsentligste fordele ved netop dette overvågningsrelæ er tilstedeværelsen af to indstillede niveauer og to udgange, som tillader brug af enheden som foralarm på den ene udgang og lader den anden fungere som alarm. Takket være det kraftige elektromekaniske 20 A-relæ kan den anden tærskel/relæ bruges til direkte frakobling af batteriet eller belastning.

DTA-serien, motortermistorrelæer, fornyet rækkevidde

Disse termistorrelæer beskytter elektriske motorer mod overophedning, hvilket sikrer kontinuerlig produktion og formindsker maskinens downtime. De kan leveres med en hvilken som helst spænding fra 24V til 240V enten AC eller DC og med to normalt åbne NEMA B300-nominelle eller to SPDT-relæudgange.

DTA71 og DTA72 leveres med et DIN 43880-hus, hvorfor de også er velegnede til forgreningskasser og -paneler, der typisk er i husholdnings- og industrielle bygningsinstallationer.

Den unikke “Ready for reset” -funktion er tilgængelig i alle vores DTA-termistorrelæer.

Video

DPD Serien - Multifunktions Overvågningsrelæ

Brochurer

Overvågningsrelæer Overblik

Overvågningsrelæer - Controls

Vil du vide mere?

Navn*
Email*
Besked
0 of 350