Parkeringsstyringssystem

Det første dine gæster eller kunder vil bemærke, når de kommer ind i parkeringshuset, er, hvor godt det ser ud. De lyse indikatorlys i forskellige farver, smukke retningsskærme og æstetisk designede sensorer skaber alt sammen et imponerende scenarie, der vil tiltrække opmærksomhed.

Den næste ting, dine kunder vil nyde, er den let forståelige vejledningsfunktion. Ved at følge retningsvisningerne med dynamiske grønne pile føres de til nærmeste indkørsel med ledige pladser. Når de er der, skal chaufførerne bare kigge efter de lysegrønne LED-lys, der indikerer ledige pladser. Parkeringens forbedrede udseende, servicen og den sparede tid og frustration for kunden, er alt sammen med til at trækker flere til. Men der er mere end det. Du opnår tilmed en bedre udnyttelse af parkeringspladsen, en forbedret effektivitet gennem kraftige overvågnings- og analysesoftwareværktøjer og et betydeligt potentiale for energibesparelser.

Parkeringsstyring Selector

Find det rigtige produkt i vores brede program. 

I selector værktøjet kan du filtrere vores produkter ud fra dine behov og få adgang til datablade, tegninger, kataloger, tutorials og meget andet.

Revolutioner dit parkeringsanlæg med Carpark 3

Carpark 3 er løsningen til vejledning og styring i parkeringshuse (Parking Guidance System, PGS). Det registrerer, beregner og angiver ledige pladser. Det er baseret på Carlo Gavazzis mangeårige ekspertise inden for sensorer og kommunikationsteknologi inden for industriel automatisering.

Ultralydssensor til detektion af biler

Ultralydssensoren med integreret RGB-LED med høj intensitet er en vigtig komponent i parkeringsvejledningen. Ved hver parkeringsplads er der en sensor, der med regelmæssige intervaller udsender en lydbølge mod pladsen og derefter analyserer det modtagne ekko for at registrere, om en bil er til stede eller ej. 

parkeringssensor

Single Space Detektering

Som standard viser sensoren grønt lys for inaktiv status og rødt for optaget, men operatøren kan via et interface ændre til hvilken farvekombination der ønskes for at reservere pladser til bestemte formål (handicap P, deaktiveret, VIP, elbiler osv.)

  • Monteret ved indgangen til pladsen eliminerer det behovet for at have separate sensorer og indikatorer
  • RGB-flerfarvede LED'er er tydeligt synlige for bilisterne i en 360° synsvinkel
  • Monteringsfundamenter til loft, kabelbakke og installationer med rør
  • Sensorer kan let udskiftes i tilfælde af defekt uden omkonfiguration, fordi adressen er gemt i basen
  • Aftagelige push-wire terminaler i basen med bus-in og bus-out tilslutninger
  • Beskyttet mod vand fra loftet

Fordelene med Carpark 3

Bedre udnyttelse - højere indtægter

Udnyttelsen af parkeringspladsen og dermed indtægterne vil stige, især i travle parkeringspladser med høj belægningsgrad. Vejledningssystemet fører kunderne direkte til de vanskeligt tilgængelige pladser og sørger for, at de bliver brugt så hurtigt som muligt, efter at de er blevet tomme. Kunderne vil ikke være tilbageholdende med at komme ind på parkeringspladsen, når kun få pladser bliver annonceret ledige, fordi de ved, at de vil få vejledning til at finde dem med det samme og der dermed er garanti for at de ikke kører forgæves.

Mindre kørsel - mindre energiforbrug til ventilation

Du vil også bemærke, at strømmen af biler ændres på parkeringspladsen. Det vil være meget mere roligt og stille end før, fordi chaufførerne ikke har nogen forvirring om, hvor de skal hen. Takket være dette kan unødvendig trafik reduceres med 20% eller mere, hvilket fører til lavere energiomkostninger gennem reduceret behov for ventilation.

Energibesparelser gennem behovsbaseret styring af belysning og ventilation

I parkeringspladser er belysning og ventilation de to store energiforbrugere, og i mange tilfælde er begge systemer tændt døgnet rundt. Dette repræsenterer et væsentligt potentiale for energibesparelser gennem intelligent efterspørgselsbaseret kontrol, hvor belysningsniveauer er baseret på tilstedeværelse af mennesker og biler, og ventilationshastighedernes hastighed er baseret på faktisk målte CO-niveauer. Carpark 3 giver en unik mulighed for effektivt  at udnytte disse muligheder i det samme system. Derudover kan systemet tilsluttes et ejendoms management system via BACnet og Modbus, hvis det ønskes.

Højere effektivitet gennem et kraftigt software til styring af parkeringspladser

Parkeringsstyringssoftwaren er inkluderet som en webserver i parkeringscontrolleren, og dette repræsenterer flere værdifulde funktioner, der hjælper dig med at køre parkeringspladsen effektivt. Parkeringsoperatøren vil være i stand til at overvåge realtidsstatus for hele parkeringspladsen gennem en grafisk brugerinterface og træde til handling i tilfælde af alarmer eller høje belægningsgrad. Pladser til bestemte formål kan reserveres manuelt ved at vælge en bestemt farve til LED-indikatorerne, eller du kan indstille planlæggeren til at gøre det baseret på en kalender. Alle parkeringshændelser er logget ind i databasen, der giver dig et effektfuldt værktøj, i form af at kunne analysere og forbedre ydeevnen på parkeringspladsen.

Et system baseret på industriel kvalitet og mange års erfaring

Siden Carlo Gavazzi's første lancering af et parkeringsvejledningssystem for næsten ti år siden har det været en løbende proces hele tiden at forbedre systemet baseret på feedback fra vores kunder og nye teknologier der kommer frem. Nu er vi stolte over at præsentere 3. generation, der imødekommer vores kunders anmodninger om nem og hurtig installation og idriftsættelse, æstetiske og tydeligt synlige indikatorer og displays, forenklet infrastruktur og muligheden for energibesparelser gennem belysning og ventilationskontrol i et og samme system.

Med årtiers erfaring inden for sensor- og fieldbusteknologi til industrisektoren og tilstedeværelse hos egne salgsselskaber i 23 lande verden over er vi i den rette position til at støtte dig med pålidelig og robust teknologi med tilgængeligheden af lokal support fra produktspecialister. Desuden kan du stole på os for tilgængelighed af reservedele til vedligeholdelse i mange år fremover; fordi det er sådan, vi er vant til at arbejde i den industrielle sektor.

En simpel netværksinfrastruktur gør design og implementering let

Et helt grundlæggende Carpark 3-system består af et antal segmenter med ultralydssensorer og retningsskærme. Hvert segment af en 3-leder bus til strøm og kommunikation til enhederne drives af en hovedgenerator, der kan styre op til 90 sensorer. Parkeringscontrolleren forbinder alle segmenter og udfører de intelligente funktioner; de læser sensorernes status og opdatering af skærmene i overensstemmelse hermed. Disse netværkskomponenter er kompakte i deres design og meget omkostningseffektive, hvilket gør Carpark 3 attraktiv selv for små installationer. Men på samme tid er systemet også fuldt skalerbart til meget store systemer, da flere carpark-controllere kan forbindes sammen via TCP / IP-netværket.

Konfigurationen af hele systemet foregår fra et centralt punkt gennem et pc-baseret programmeringsværktøj, hvilket forenkler idriftsættelsen betydeligt. Værktøjet scanner automatisk hele netværket for at finde alle de tilsluttede enheder, som efterfølgende kan konfigureres inde i værktøjet på en meget enkel måde.

Parkeringshåndtering gennem indbygget webserver

Parkeringscontrolleren giver en grafisk brugerinterface og styringsværktøj via den indbyggede webserver. Dette betyder, at den kan tilgås fra enhver pc på netværket via en standardbrowser. Denne software giver et komplet overblik over parkeringspladsens status i realtid. Status for hver bugt og skærmene kan overvåges gennem den grafiske brugergrænseflade, og belægningsgrad for de forskellige typer rum på de forskellige niveauer og områder på parkeringspladsen kan ses som søjlediagrammer. Alarmer som f.eks. “Plads 2.25 overstiger maks. Parkeringstid” eller “niveau 3 belægning overstiger 90%” dukker op på skærmen og går ind i alarmloggen, så operatøren kan tage øjeblikkelig handling, hvis det er nødvendigt.

Reservation af pladser og statistisk analyse

Via softwaren kan operatøren også booke eller reservere pladser manuelt ved at ændre farvekoden til disse rum, eller den indbyggede planlægning kan bruges. Rapportdelen af softwaren tillader analyse af historiske data som ”antal parkeringshændelser pr. dag”, “gennemsnitlig parkeringstid” osv.. Dette kan enten gøres pr. plads eller pr. gruppe af pladser. Udlejningsgraden for de forskellige typer rum på de forskellige dele af parkeringsanlægget kan også analyseres på trendgrafer, som er et nyttigt redskab til at forstå driften af parkeringspladsen og mulighederne for at forbedre.

Energibesparelser gennem behovsbaseret styring af belysning og ventilation

Et unikt træk ved Carpark 3 er muligheden for at integrere behovsbaseret styring af belysning og ventilation i det samme system. En problemfri integration i BMS via BACnet er også mulig. Dette skyldes, at Carpark 3 har været baseret på Carlo Gavazzis smarte bygningsplatform med et omfattende produktsortiment og intelligente controllerfunktioner til rådighed. At bruge denne mulighed er grundlæggende et spørgsmål om tilføjelse bevægelsesdetektorer og DALI-mastere eller relæer til belysningskontrol og CO-sensorer og analoge I/O'er til ventilationskontrol. Lys kan dæmpes eller slukkes, når ingen mennesker eller biler er til stede, og ventilationshastighedernes hastighed kan reduceres eller slukkes, hvis CO-niveauet er lavt.

Da kontrollerne og netværksinfrastrukturen til parkeringsvejledningen allerede er betalt for, så er den ekstra investering i at gennemføre energibesparelserne meget mindre, end den ville have været, hvis der skulle foretages en ny og gennemgribende installation. Og selvom det oprindelige projekt kun er at implementere parkeringsvejledning, giver Carpark 3-løsningen dig et system, der er klar til senere investeringer og energibesparelser.

Læs mere om vores parkeringsløsninger her

Video

Carpark 3 - Parkeringsstyringssystem

Carpark 3 - Key features

Brochurer

Carpark 3 - Parkeringsstyring

Vil du vide mere?

Navn*
Email*
Besked
0 of 350